Scurtă da’ singura

De multe ori când eram mică auzeam oamenii mari și mai ales oamenii cu păr alb spunând că viața e scurtă. Era unul din lucrurile pe care le auzeam dar nu le auzeam.

Acum spun și eu asta. Poate fiindcă am și eu păr alb. :) Și mi-ar plăcea să mă uit în ochii bătrânilor de altădată, să le spun că acum îi aud. Nu se mai poate.

Mă gândesc deseori că viața e scurtă și că am un fel de datorie de a trăi cu sens. Încerc să nu fac ce nu mi se pare că are sens iar uneori ajung să dau un sens lucrurilor pe care le fac, pentru că „trebuie”. Uneori nimic nu pare să mai aibă sens. Atunci stau. Înjur puțin. Apoi zâmbesc puțin. Și mă iau de mână cu cineva care pare să aibă sens, și continui să trăiesc.

În noaptea asta m-am trezit pe la trei și ceva. Pe spatele meu se odihnea o mână mică a unui om care încă crede că viața nu e scurtă. A fost ca și cum am primit un timp suplimentar de trăit, ca și cum mi-ar fi transmis prin palmă un șuvoi de viață. Magic. Când se trezește cere clătite, desene, la copii, joacă, apă, atenție, iubire, recunoaștere iar când doarme pune viață în mine. Hmm! Care e super-puterea ta?

Am văzut pe geam luna de jumate luminată și mi-am amintit că suntem în rotație printr-un univers de gaze și câte și mai câte, cocoțați pe stânca asta înverzită, sub care uruie niște foc. Și dormim.

Mi-am amintit de strofa aia care m-a emoționat de fiecare dată, „Cât timp tu n-ai făcut nimic / Pământul s-a-nvârtit o dată / Și doară nu-i atât de mic / Și-a dus în spate lumea toată.”

Somnul și odihna sunt departe de a fi „făcut nimic”. Unii fac chiar bani în timp ce dorm. :) Alții sunt încărcați cu viață pur și simplu. O stație de alimentare. Un restart. Efecte remarcabile la cei sub 14 și la cei peste 35 de ani.

În timp ce scriu, mâna mică se retrage și în poală îmi aterizează un picior. Am vrut să zic „mic” dar mi-am amintit de vremea când acest picior era cât un deget.

Decid acum să fac din momentul ăsta un loc sigur, în care mă voi întoarce când viața nu va avea cine știe ce sens. Am o colecție de locuri din-astea, ca o bibliotecă. Unul din scopurile mele este să o împart cât mai eficient cu alții. Cu plăcere! Somn ușor! :)

Comentează

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: